Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2017 10:19 - Борбата с ръждата и има ли качествен ръждопреобразувател с който да я преборим?
Автор: servo Категория: Технологии   
Прочетен: 2973 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.02.2017 10:34


 Ръждата е враг №1 на колата Ви. Ако двигателят, трансмисията и шасито при добро обслужване могат да работят и функционират стотици хиляди километри и изискват само превантивна поддръжка, то корозията до определен период от време остава незабелязана. Вие можете да я забавите и да удължите живота на тялото, но много трудно може да я спрете. Корозията е естествен неизбежен процес на гниене, което се случва навсякъде.

image
За да се защити един метал от корозия, трябва да се изгради преграда между повърхността на стоманени части и околната среда. Производителите на автомобили, разбира се, предприемат мерки за защита на каросерията от ръжда, нанасяйки върху повърхността различни покрития. За жалост те не се оказват много ефективни и скоро ръждата се появява.

Корозията дълго време не се вижда. Но когато се появи се оказва, че процесът е отишъл толкова далеч, че повечето от ръждясалите части е невъзможно да се възстановят. Ето защо дори и при извършването на дребни ремонти по каросерията е необходимо да следите за появата на ръжда и да предприемете необходимите мерки.

При нарушение на защитното покритие е добре то да бъде възстановено. Но трябва да внимавате. Ако сте оставили дори и малка част от каросерията без покритие или с нарушено покритие, то процесите по поява и развитие на ръждата ще се ускорят двойно. Така че внимателно извършвайте тази процедура.

В повечето публикации, посветени на експлоатацията и обслужването на автомобила се описват множество мерки за защита на каросерията от корозия. Редовно трябва да се мият автомобилите, да се смазват панти и други движещи се части. Но в 99 % от случаите ръждата тръгва отвътре и горе описаните мерки не помагат съществено.

Нищо не е вечно. Всичко от раждането си е подложено на разрушение.

Ние можем да забавим, а дори и да спрем процеса на образуване на ръжда.

Процеса на ръждясване започва незабавно и може да настъпи още преди да сте нанесли защитното покритие на шасито. Пода на автомобила е хубаво добре да се почисти и да се нанесе корозионна защита тип Шагре. Един от много сполучливите продукти в тази област е Шагрето на НОРМФЕСТ. Продукта е произведен в Германия.  След нанасянето му не е необходимо да се боядисва,тъй като след изсъхването му оставя  лъскав слой.

Друг проблем свързан с корозията са вратите. Във вътрешната им част конденза се стича по стените и се установява най-долу. Там именно започва корозията и се образува ръжда. Препоръчително е преди това вратите да се обработят с необходимия за това препарат. Един от качествените продукти за тази дейност е Восък за кухи пространства ВЮРТ. Той е снабден и с капилярна тръбичка, която позволява третирането с препарата и на най-трудно достъпните места. След употребата му се изпарява разтворителя и остава един слой, който много добре прилепва и изолира от влагата вратите, подобен на восък. Така много добре се предотвратява и избягва образуването на ръжда. Същия спрей е добре да приложите навсякъде, където има технически отвори по автомобила – подкалници, прагове, багажник и др.  

Това не са препоръчителни мерки, които трябва да предприемете. Това е задължително, тъй като рано или късно,  в противен случай корозията ще се появи и проблемите Ви започнат.

Ако все пак не сте съумели да предпазите автомобила си от започването на корозивен  процес и образуването на ръжда, съществуват достатъчно надеждни средства, който в повечето случай ще Ви помогнат.

Най-надежден и спиращ наистина ръждата е Ръждопреобразувател ВЮРТ. Това е продукт без аналог, екологично чист и е на дисперсна основа. Препарата взаимодейства с ръждата и образува с нея корозионно неактивно съединение. Нанася се с четка или валяк.

Ако имате проблем с ръждата на труднодостъпни места, тогава можете да използвате преобразувател на ръжда Rostinator на NORMFEST. Този ръждопреобразувател е под формата на спрей и така можете да го нанасяте навсякъде. Също много качествен продукт, който не отстъпва по нищо на ВЮРТ.

Ръждата е проблем в автомобила, у дома, на оградата и др. Най-добре е да се вземат превантивни мерки за предотвратяването на появата й. Но дори да се появи можете да се справите добре с горе посочените ръждопреобразуватели. 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: servo
Категория: Технологии
Прочетен: 23293
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930